مقاله چاپ شده در مجله پیام آبادگران اصفهان در رابطه با مجموعه عظیم پل های غدیر

 

مجموعه عظیم پل های غدیر

یکی دیگر از برنامه های بزرگ اصفهان + 22

 

مقدمه

سفر میلیون ها مسافر به شهر بزرگ تاریخی و صنعتی اصفهان و گستردگی این شهر ایجاب می نماید که شهرداری اصفهان نیازهای اساسی شهر را مورد بررسی کارشناسانه قرار داده و با آینده نگری و برنامه ریزی های دراز مدت ، اجرای کارهای عمرانی را مدنظر داشته باشد .

یکی از ضروری ترین نیازهای شهر اصفهان ، بهبود بخشیدن به سیستم حمل و نقل و کاستن از بار ترافیکی درون شهری می باشد . با توجه به این ضرورت در طرح جامع شهر اصفهان ، سه رینگ ترافیکی بعنوان مسیرهای عبوری اصلی در نظر گرفته شده است : رینگ اول در محدوده مرکزی شهر ، رینگ دوم در محدوده میانی و رینگ سوم در حاشیه بیرونی شهر واقع شده و در این میان رینگ سوم بعنوان بزرگراه بدون توقف در اولویت ویژه قرار گرفته است .

 

ضرورت احداث پل غدیر

با توجه به کشش صنایع مادر مانند : ذوب آهن ، فولاد مبارکه ، سیمان اصفهان ، پلی اکریل و وجود مراکزی مانند انرژی اتمی ، پالایشگاه نفت، پتروشیمی و احداث چندین شهرک صنعتی در اطراف اصفهان احداث رینگ سوم ترافیکی بعنوان بزرگراه بدون ترافیک علاوه بر تفکیک نمودن ترافیک برون شهری از درون شهری در نهایت به روان شدن و جذب ترافیک درون شهری کمک زیادی خواهد کرد .

شهرداری اصفهان با درک این ضرورت ، از سال 1372 اجرای پروژه رینگ سوم ترافیکی و احداث مجموعه پل های غدیر در مسیر عبوری این رینگ را به موازات برنامه بزرگ اصفهان + 22 در دستور کار خود قرار داده و با توجه به نیاز شهر ، مسئولیت احداث چنین پل عظیمی را بعد از انقلاب بعهده گرفته و متولی جمع آوری کلیه توانائی های فنی و مهندسی در جهت احداث آن شده است .

 

مجموعه پل های غدیر

مجموعه پلی های غدیر در واقع نقطه اتصال رینگ سوم ترافیکی در شرق اصفهان می باشد و در سال های آتی حجم ترافیکی قابل ملاحظه ای از طریق این پل عبور خواهد کرد .

موقعیت جغرافیایی مجموعه پل های غدیر در جنوب شرقی اصفهان و بر روی رودخانه زاینده رود حدفاصل شرق پل بزرگمهر و غرب پل شهرستان از یک طرف و حدفاصل خیابان آبشار دوم و مشتاق دوم در امتداد رینگ سوم ترافیکی از طرف دیگر می باشد .

 

مشخصات کلی پروژه شامل :

پل اصلی به عرض 24 متر و به طول 910 متر می باشد و چهار پل و رمپ خروجی برای دسترسی از پل اصلی به خیابان های جنبی منشعب می شود. عرض کامل پل بر روی رودخانه 48 متر است و از روی دو میدان شمالی و جنوبی رودخانه هر یک به ابعاد تقریبی ( 200 × 150 ) متر عبور می کند . پایه شامل هفت قسمت اصلی می باشد که عبارتنداز :

پل شماره 1 – قسمت اصلی پل بر روی رودخانه و بصورت سه دهانه قوسی شکل به ترتیب به طول 45 ، 72 و 45 متر و به عرض کلی 48 متر با سیستم صندوقه ای و کابل های پیش تنیده پس کشیده ساخته خواهد شد .

 

 

پل شماره 2 – پل ارتباط رفت و برگشت کمربندی شرق به شمال پل اصلی و شامل 18 دهانه 21/5 متری با سیستم تیرهای پیش ساخته و دال به عرض 24 متر و طول کلی 387 متر 60 متر رمپ اتصال می باشد .

پل شماره 3 – پل ارتباط رفت و برگشت ادامه خیابان طبیب اصفهانی به جنوب پل اصلی و شامل 11 دهانه 21/5 متری با سیستم های پیش ساخته و دال به عرض 24 متر و طول کلی 237 متر و همچنین 72 متر رمپ اتصال است .

پل شماره 4 – ارتباط شمال پل اصلی را به خیابان و میدان مشتاق دوم تأمین می کند و شامل چهار دهانه 21/5 متری با سیستم تیرهای پیش ساخته و دال به عرض 10/5 متر و طول کلی 86 متر و همچنین 60 متر رمپ اتصال می باشد .

پل شماره 5 – ارتباط خیابان آبشار و میدان طبیب اصفهانی را به جنوب پل اصلی تأمین می کند و شامل 4 دهانه 21/5 متری با سیستم دال تو خالی در جا ( بشکه ای ) به عرض 10/5 متر و طول کلی 86 متری و همچنین 60 متر رمپ اتصال است .

پل شماره 6 – ارتباط خیابان و میدان مشتاق دوم را به شمال پل اصلی تأمین می کند و شامل چهار دهانه 21/5 متری با سیستم تیرهای پیش ساخته و دال به عرض 10/5 متر و طول کلی 86 متر و همچنین 36 متر رمپ اتصال است .

پل شماره 7 – ارتباط جنوب پل اصلی را به خیابان آبشار و میدان طبیب اصفهانی تأمین می کند و شامل چهار دهانه 21/5 متر با سیستم دال تو خالی در جا ( بشکه ای ) به عرض 10/5 متر و طول کلی 86 متر و همچنین 72 متر رمپ اتصال می باشد .

 

انتخاب مشاور

مهندسین مشاور هگزا به دلیل سوابق طراحی پل های وحید ، بزرگمهر ، آذر و فردوسی در اصفهان و طراحی سایر پل های بزرگ در اقصی نقاط کشور بعنوان مشاور طرح از سوی شهرداری اصفهان انتخاب گردید .

 

تأمین اعتبار

پس از تصویب طرح توسط شورای فنی شهرداری مراحل تأمین اعتبار توسط امور مالی شهرداری پیگیری شده و با کسب مجوز از استانداری ، مبلغ 20 میلیارد ريال اعتبار برای اجرای مجموعه پل های غدیر استوار گردید .

 

نظارت بر انجام کار

نظارت بر انجام پروژه به دو بخش نظارت بر اجرای عملیات و نظارت عالیه تفکیک می شود :

نظارت عالیه بر اجرای کار به عهده شرکت مهندسین مشاور هگزا و مسئولیت نظارت بر اجرای عملیات و نظارت کارگاه به عهده آقای مهندس خطیبی بعنوان مدیر پروژه و زیر نظر مستقیم معاونت عمران شهری انجام می گیرد .

پروژه مجموعه عظیم پل های غدیر باید ظرف 36 ماه به اتمام برسد و بدین ترتیب در صورت تأمین اعتبارات مالی در پایان سال 77 شاهد بهره برداری این پروژه عظیم خواهیم بود ، انشاءا... .

 

شرکت ساختمانی دقیق مجری مجموعه عظیم پل های غدیر

پیشنهادات 19 شرکت در مناقصه در تاریخ 15/06/1374 بازگشایی گردید و با توجه به بررسی های انجام شده در زمینه سوابق کاری شرکت ها و بازدید از پروژه های اجرا شده و یا در دست اجرای آنها سرانجام شرکت دقیق با گرید 8 ابنیه سنگین و گرید 7 راه سازی به دلایل: اعلام کمترین نرخ مناقصه ، سهولت امکان تجهیز کارگاه به لحاظ نیروی انسانی و مصالح با توجه به محلی بودن شرکت ، توانایی و ویژگی های شرکت از قبیل نیروی انسانی قوی و مدیریت مناسب و قوی کارگاه های مختلف و کیفیت کارهای انجام شده قبلی ، بعنوان برنده مناقصه شناخته شد و شروع کار پروژه مورخ 1374/11/05 تعیین گردید .

شرکت ساختمانی دقیق با معرفی اجرای منبع آب 70/000 مترمکعبی شرق اصفهان و اجرای پروژه پست مکانیزه اصفهان به اولین جشنواره مهندسی ساختمان ، موفق به دریافت لوح تقدیر گردید .

 

 

 

شرکت ساختمانی دقیق با بیش از 500 نفر نیروی انسانی شامل مهندس ، تکنسین ، کارمند فنی و گروه های کاری در تخصص های مختلف تاکنون پروژه های مختلفی را در سطح استان اصفهان به انجام رسانیده و پروژه های عظیم دیگری را در دست اجرا دارد . شرکت دقیق پروژه های بسیاری را در مجتمع هفتم تیر ، صنایع دفاع اصفهان ، مجتمع فولاد مبارکه ، سازمان آب منطقه ای و شرکت های پست و مخابرات به اتمام رسانیده و در بسیاری موارد بعنوان یک آبادگر موفق مورد تقدیر و تشویق قرار گرفته است از جمله اجرای منبع آب 70/000 متر مکعبی شرق اصفهان و اجرای پروژه پست مکانیزه اصفهان جهت ارائه و معرفی در ( جشنواره مهندسی ساختمان ) برگزیده شده و موفق به دریافت لوح تقدیر گردیده است . توفیق بیش از پیش شرکت ساختمانی دقیق این همکار آبادگرمان را در جهت سازندگی ، توسعه و اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از درگاه خداوند متعال خواستاریم  .

 

چاپ شده در شماره 10 و 11 مجله پیام آبادگران اصفهان - بهار 1376

 

منبع : آرشیو شرکت دقیق