با توجه به اینکه در مقاله گذشته بعلت طولانی بودن مطالب و محدودیت صفحه امکان چاپ کامل وجود نداشت لذا در این نوشتار الباقی مسائل را باستحضار خوانندگان محترم مجله نرگسزار می رسانم و اعتقاد دارم حتی اگر یکی از این خواسته ها عملی شود نتیجه لازم را گرفته ایم هر چند حداقل 50% این مسائل کاملاً اجرائی است ولی پیگیری لازم است که بنظر اینجانب مسئولیت آن بیشتر با فرماندار محترم شهرستان می باشد :
- تبدیل نیروگاه های برق گازی از 1000 مگاوات فعلی به 5000 مگاوات جهت صادر نمودن برق زیرا کشورهای همسایه نیاز فراوانی به برق دارند و برای توسعه صنعتی نیاز به این انرژی استراتژیک می باشد و اصولاً کشورهای صنعتی گاز خام را لوله کشی نمی کنند چون هم راندمانی کمتر از انرژی برق دارد و همچنین این همه لوله کشی و ایستگاه تقویتی لازم نیست ضمن اینکه آلودگی هوا و هرز گاز از طریق لوله کشی خیلی زیاد است . اگر دقت شود در کوچه ها در نزدیکی کنتورها ، بوی بد گاز به مشام می رسد و این دلیل بر نشت خیلی زیاد گاز در مسیر لوله کشی و اتصال به کنتور آنهاست و بخصوص در مواقع سیل و زلزله خطر آتش سوزی و سوانح بسیار است پس چه بهتر که بجای انرژی گاز از برق استفاده شود .
- با توجه به رطوبت هوا در تابستان های گرم و شرجی ، تابلوهای بزرگ مقاومی در مقابل جهت باد غالب ساخته شود تا با برخورد رطوبت به تابلوها ، آب بصورت قطره ای در حوضچه ای زیر آن جمع شود و به مصارفی نظیر آبخوره جهت حیوانات وحشی یا اهلی و در اِشِل بزرگتر برای مصارف مختلف استفاده گردد و در صورت امکان در مناطق گرم و شرجی با رطوبت بالا دانشگاه ها با تحقیق ، طرح بهتری برای استفاده بهینه از این مسئله ارائه نمایند .
- توسعه گسترده آبخیزداری در مسیر سیلاب های زمستانی برای جمع آوری مقدار قابل ملاحظه ای آب در پشت بندهای کوچک جهت استفاده زارعین در تابستان و بالا بردن سطح آب های زیرزمینی و جلوگیری از بروز سیلاب و شسته شدن خاک های زراعتی مثلاً با آبخیزداری در منطقه ای به نام آب گُلم در نزدیکی جاده بهبهان به دیلم دریاچه ای درست شده که هم جانوران آبزی پرورش داده می شوند و هم کشاورزان پایین دست استفاده بهینه می نمایند .
- تشکیل انجمن های خیریه جهت ساخت مدرسه ، بیمارستان ، درمانگاه و یا توسعه بیمارستان ها و ..... بطور مثال توسط انجمن درمانگران ، پزشکان و تکنسین های پزشکی یک روز در هفته در بهبهان و حومه ، افراد ناتوان را بصورت مجانی ویزیت کنند تا از شیوع و توسعه بیماری ها در مراحل اولیه جلوگیری شود . انجمن مسکن سازان خیّر آغاز به ساخت مسکن برای افراد بی بضاعت و جوانان کرده و با گرفتن اقساط خیلی کم ( به اندازه اجاره بها ) از آنها به ادامه این طرح کمک کنند . انجمن های خیریه جهت کمک به ازدواج جوان هایی که مکنت مالی ندارند ، خانواده های بی سرپرست و یا بد سرپرست ، کمک به تهیه لباس و لوازم التحریر محصلینی که خانواده آنها بضاعت مالی ندارند ، کمک به خانواده های زندانیان که نیاز مالی دارند و کمک به آزادسازی زندانیانی که بی تقصیر ورشکسته و بدهکارند همچنین تصادف های غیرعمد ( طی جلسه ای در تعطیلات نوروز که اغلب مردم بهبهان حضور دارند و دعوت از آنهائیکه توانایی کمک مالی دارند ) البته باید قبلاً لیست زندانیان ذکر شده با مبلغ لازم جهت آزادی آنها ، نوع جُرم و وضعیت خانواده آنها بصورت مُدوَّن قابل مطالعه افراد خیر در جلسه و یا قبل از جلسه بصورت محرمانه باشد .
- پیگیری نمایندگان محترم از طریق استانداری بوشهر ، خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد جهت چهار خطه کردن مسیر بهبهان به دیلم و گناوه و چهار خطه کردن بقیه مسیرهای اصلی متصل به بهبهان بخصوص راه اصلی و مستقیم بندر دیلم – بهبهان – شهرضا که عمده طرح آن اجرا شده است .
- تأسیس مدارس خصوصی با امکانات بالا و دبیران مجرب برای توسعه آموزش و پرورش و بالا بردن سطح آنها ، در این صورت مدارس دولتی هم در رقابت و به اقتباس از آنها تشویق به ارتقاء کیفیتی خواهند شد ( به کمک دولت و خیرین ) .
- تأسیس نیروگاه های برق خصوصی 1 تا 500 مگاواتی بخصوص در جوار شهرک های صنعتی توسط افراد سرمایه گذار و گرفتن سوبسید از دولت جهت اتصال به شبکه برق برای فروش برق با گاز مجانی طبق قوانین فعلی توسط سرمایه داران ( در استان اصفهان خیلی رایج شده است ) .
- تغییر ظرفیت دانشگاه آزاد در رشته هایی که در حال حاضر نیاز بیشتری به آنها می باشد یا اینکه در دانشگاه های دولتی بصورت تخصصی وجود ندارد خلاصه اینکه دانشگاه آزاد مکمل دانشگاه های دولتی باشد نه موازی با آنها .
- ساخت و راه اندازی دانشکده یا مدرسه عالی خصوصی برای رشته هایی که کاربرد زیادی در وضعیت فعلی مملکت و محیط خوزستان دارند حتی مؤسسه های کوچک بصورت تک رشته ای که مسلماً می بایستی مجوز از بالا داشته باشند از درجه دیپلم تا فوق لیسانس رشته های عملی .
- با مطالعه نقشه جامع شهرستان ، سایتی در حوالی مسیر پایین دست رودخانه مارون با امکانات شهری از قبیل آب ، برق ، گاز ، تلفن و جاده ارتباطی ، ویلاهایی با باغچه های مناسب برای متخصصین خصوصی ، مقامات اداری و کارکنان دولتی بصورت یک شهرک تفریحی ساخته شود تا هم افراد فوق در دسترس نیازمندان باشند و هم از مسافرت به شهرستان ها به دلیل این نوع محل های مناسب تفریحی جلوگیری شود ( همانند دهکده زاینده رود در چادگان استان اصفهان ) .
- تکمیل و توسعه دانشکده پزشکی در حال ساخت و توسعه آن با امکانات سطح بالا با توجه به علاقمندی جوانان برای شاخه های مختلف این رشته و ساخت خوابگاه های مجهز جهت استادان پروازی از شیراز و اهواز و تأسیس آزمایشگاه و خرید دستگاه های عکسبرداری و آزمایشگاهی پیشرفته و به روز .
- ساخت کلینیک های لاکچری و مجهز خصوصی و نه چندان بزرگ توسط مشارکت بخش سرمایه دار خصوصی با پزشکان متخصص در رشته های مختلف از قبیل دندانپزشکی ، چشم پزشکی ، قلب ، مغز و اعصاب ، ارتوپدی و غیره برای شهر بهبهان و شهرهای اطراف ( گچساران ، دهدشت ، آغاجاری و امیدیه ) .
- در دانشگاه صنعتی بهبهان و احتمالاً دانشگاه آزاد نیاز به خوابگاه های دخترانه و پسرانه وجود دارد ، زیرا اقامت آنها در شهر و اطراف مقرون به صرفه نیست و از طرف دیگر جهت امنیت دختران نیز لازم است که در جوار دانشگاه باشد .
- ساخت دو بازارچه در جوار همدیگر یکی جهت عمده فروشی مواد غذایی ، بهداشتی و پوشاک خارجی مشابه دیلم و گناوه و گرفتن مجوز منطقه آزاد در این مکان از شهر و یک مجموعه بزرگ لاکچری پوشاک ، وسایل بهداشتی ، خانگی و برقی مدرن توسط فرمانداری جهت مسافرت کمتر مردم به دیلم و گناوه و جذب توریست ( البته مجوز ورود اجناس را همانند شهرهای دیلم و گناوه باید از دولت داشته تا اجناس ارزان و قابل رقابت باشند و این مسئله فقط توسط استاندار محترم خوزستان جهت کارآفرینی قابل اجراست ) .
- ساخت یک هتل متوسط توسط سازمان جهانگردی همانند گذشته ( قبل از انقلاب ) با امکانات خوب جهت مسافرین و مأمورین دولتی ، دانشگاهی ، کارشناسان نفت ، توریست ها و غیره در محل مناسبی از شهر .
- مجهز شدن شهرداری و اداره ثبت اسناد به سیستم اتوماسیون مدرن امروزی تا از نامه نگاری و بایگانی آنها کاسته و از دزدی مدارک، گم شدن و تلف شدن وقت مردم جلوگیری و مشخص گردد هر کارشناسی چقدر به نامه ها رسیدگی یا تعلل می کند همچنین توسعه این سیستم به سایر اداره جات زیرا هنوز بعضی از آبونمان ها بصورت کاغذی به منازل ارسال می شود ( قبض آب بهاء ) .
- توسعه محیط های ورزشی همانند زمین های فوتبال ، کشتی ، وزنه برداری ، والیبال ، بسکتبال ، کاراته و بخصوص استخر مجهز در این شهرستان توسط دولت و خیرین بصورت دولتی و یا توسط افراد متمول و علاقمند بصورت خصوصی ساخته شود .
- تشکیل باشگاه های مجهز جهت شرکت در مسابقات کشوری ، قبلاً تیم های فوتبال تاج و شاهین در بهبهان بوده و سابقه داشته است و تشکیل تیم ملی شهری به نام بهبهان در همه رشته ها و شرکت در مسابقات کشوری .
- با توجه به اهمیت پل خیری محمدخان و آتشکده کنار آن ، طراحی معماری کامل نمودن آن ( دهانه بزرگ آن تخریب شده ) با مصالح اصلی و طراحی سازه ای آن توسط میراث فرهنگی خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد و پیدا کردن و ترمیم جاده شاهی هم امتداد آن همچنین تعمیر اساسی پل مارون با توجه به اینکه مقامات مهمی مانند حضرت امام رضا (ع) از روی آن عبور و در جوار آن ( شهر ارجان ) مدتی اقامت داشته اند ( آن هم احتمالاً در مسیر جاده شاهی بوده است ) .
- در دست گرفتن زمین محدوده شهرک باستانی بشیر و نظیر ، تعمیر و بازسازی ساختمان و قبرستان های جلوی ساختمان در جوار باغچه و پشت ساختمان ، بازسازی مخازن آب که با ساروج و بسیار اساسی ساخته شده و نگهداری باغچه ها و درختان قدیمی ( حتی باغچه گل نرگس هم دارد ) همچنین بیرون آوردن سنگ آسیاب از زیرزمین در حوالی چاه آب آن شهرک باستانی .
- بازسازی باقیمانده بازار سرپوشیده بهبهان که متأسفانه قسمت عمده آن از بین رفته و در گذشته نسبت به جمعیت شهر خیلی وسیع بوده است که قسمتی در پشت و قسمتی هم زمان احداث خیابان اصلی از بین رفته است .
- در مقاله قبل گفته شد که در مورد ابعاد و بهینه سازی کانال آب های هرز بصورت صندوقه ای که حتی فاضلاب شهر به آن می ریزد آن هم در وسط شهر احتمالاً مطالعه درستی نشده و در مواقع سیلاب های بزرگ از بین خواهند رفت لذا جابجایی آن به محیطی دورتر از محدوده فعلی شهر و استفاده بهینه از زمین و مسیر کانال فعلی شاید کار صحیح تری باشد تا هزینه آن را جبران نماید .
- تهیه یک دایرة المعارف از لیست خیرین بهبهان و یک رزومه کوچک از آنها و کمک ها و ابنیه هایی که توسط آنها اجرا شده با عکس و توضیحات برای تشویق دوباره خیرین قبلی و دیگران جهت توسعه کمک های بیشتر خیرین بهبهانی .
- تشکیل صندوق خیریه مخصوص کمک به بیماری های صعب العلاج و محتاج به هزینه درمان توسط یک انجمن مطمئن با شرکت چند نفر از مدیران و افراد فرهیخته شهر بهبهان .
- اعلام نیازهای شهری و شهرستانی شامل ادارات آموزش و پرورش ، دانشگاه ها ، بهداشت و درمان ، بیمارستان ها و عمران شهری توسط فرمانداری بهبهان و چاپ در سری مجلات نرگسزار و امکاناتی که دولت می تواند در اختیار خیر بگذارد ( سهم دولت ) .
- ساخت پیست های ورزش های ساده و بخصوص پیاده روی با برنامه ریزی در چندین نقطه شهر برای مردان و زنان بصورت اصولی و حتی پخش آهنگ های موزون و متناسب ورزشی مجاز در صبح ها از طریق نصب بلندگو و وسایل ورزشی مدرن در آن مناطق .
- دادن مجوز به افراد جوان یا با تجربه توسط اداره کار برای تأسیس کلاس های خصوصی نقاشی ، خطاطی ، موسیقی های مجاز ، انواع رشته های ورزشی ، زبان های مختلف بخصوص انگلیسی و فروشگاه داروهای گیاهی مدرن بسته بندی شده با داشتن مدرک دانش پزشکی گیاهی و ایجاد کارگاه برای بسته بندی در شهرک صنعتی .
- تشکیل دانشکده های مربوط به علوم پزشکی از طرف دانشگاه آزاد و قرارداد با بیمارستان تأمین اجتماعی بهبهان برای دوره های عملی .
- تأسیس یک نهالستان توسط شهرداری و اداره کشاورزی متناسب با آب و هوا و نوع خاک بهبهان جهت پرورش و فروش درختان ، گل ها ، نهال های کوچک و صیفی جات مرغوب و اصلاح شده که مورد نیاز این شهرستان می باشد.
چاپ شده در شماره 88 مجله نرگسزار بهبهان - تابستان سال 1399